CONTENT MANAGEMENT - support artikelen

Content Management

Een content management systeem zoals Joomla! biedt de gebruiker de mogelijkheid om zonder kennis van een programmeer- of lay-out taal, op een eenvoudige manier artikelen te maken en te beheren. Vaak zal de beginnende gebruiker van Joomla ondersteuning nodig hebben of behoefte hebben aan een direct bereikbare helpdesk.

Wij hebben de meest voorkomende vragen hieronder op een rijtje gezet. Zit jouw vraag er niet bij, aarzel niet om contact op te nemen. De Live support is vaak beschikbaar voor 20 euro per kwartier. Een snel antwoord is vaak voordeliger dan het zelf blijven proberen.

Onze directe support is met name waardevol voor bedrijven en organisaties zonder vaste site beheerder. Neem contact op voor support abonnementen.

 

Joomla: veranderen van de editor instellingen

How to change the editor settings

Joomla kan geïnstalleerd worden met diverse edittors. De standaard gebruikte tool in Joomla is de TinyMCE editor. Je kan dit controleren door als Administrator in te loggen op de backend van de Joomla website en te kijken naar de editor sectie:

'Menu' > 'Global Configuration'.

TinyMCE kan op verschillende manieren geconfigureerd zijn. De instellingen staan bij:

 'Menu' > 'Extensions' > 'Plugins Manager'. Selecteer daar 'Editor - TinyMCE' uit de lijst en kijk naar de ´Plugin parameters´

Een belangrijke instelling staat bovenaan in de Plugin Parameters Functionality. Stel deze in op ‘extended’ als je de bv tabbellen in wilt kunnen voegen en extra opmaak opties wil hebben. 

Editor setting

Op joomla.org - JED staan alle editors die voor Joomla beschikbaar zijn.

Joomla: script en html filter

De editor van Joomla filtert de ingevoerde tekst van een artikel standaard op html, scripts en "vreemde code". Een resultaat hiervan is bijvoorbeeld dat Joomla na het bewaren van een artikel geen HTML code opstaat. Dat is handig, maar niet altijd wenselijk. Als je een iframe, een specifieke HTML code of een script als ingevoerde tekst wilt opnemen, dan zal je eerst een instelling moeten wijzigen in Joomla.

Sinds de update naar Joomla versie 2.5.19 is het bij gebruik van de default editor noodzakelijk om "Geen filtering" te configureren voor editors. Is dit niet ingesteld dan worden artikelen opgeslagen zonder HTML/opmaak codes en zonder afbeelingen. Lees voor meer info hieronder:

In Jooma 2.5. Selecteer als Administrator in de Backend van Joomla 2.5:
-> "Algemene instellingen" -> Tab blad "Tekst Filters" . Hier wijzig je de instelling voor de Super User naar "Geen filtering". (Of een andere groep van gebruikers/users naar keuze.)

Na selecteren van "Opslaan"en sluiten" is het filter ingesteld.

 

Joomla: met een alinea beginnen of een nieuwe regel

Een basisbegrip bij tekstverwerking is het onderscheid tussen een alinea en een nieuwe regel. Een nieuwe alinea of paragraaf begint altijd na een lege regel. Zeer simpel, maar dit wordt toch vaak aan de helpdesk gevraagd.

Als je de ‘ Enter’ toets op het toetsenbord gebruikt zal de editor van Joomla met een nieuwe alinea beginnen.

Gebruik je de ‘Shift’ en ‘Enter’ toets tegelijkertijd dan begin je op een volgende regel.

Succes!

Even klaar met zoeken op al die fora? Support per telefoon en e-mail op Joomlahelpdesk.nl Sinds 2005 directe support!

Telefonische introductie
Boek nu een half uur info & intro en krijg persoonlijk antwoord op jouw vragen; Is Joomla voor mijn organisatie geschikt? Kan ik Joomla gebruiken met mijn kennis niveau? Waar vind ik meer informatie, specificaties of hulp? Met 30 minuten persoonlijke hulp bespaar je dagen zoeken!

Managed Joomla Hosting
Wij bieden kwaliteit hosting aan via Rochenhost. Probleemloze en veilige Joomla hosting met dagelijkse backups. Joomlahelpdesk.nl verricht het systeembeheer en ondersteunt bij alle vragen over Joomla, templates en extensies. Meer informatie?

De responsive designs van Rockettheme zijn al jaren uitstekende Joomla templates. Handleidingen, support en updates zijn erg goed beschikbaar.
iStockphoto: professionele foto's, achtergronden en tekeningen voor templates en header afbeeldingen.