TEMPLATES - support artikelen

Joomla: veranderen opmaak van een module

De opmaak van een modules is eenvoudig aan te passen door gebruik te maken van de ‘Module Class Suffix’ . Er zijn in Joomla twee handige methodes beschikbaar.
1.Je maakt een geheel nieuwe CSS stijl aan of
2. Je past alleen een gedeelte van de relevante style sheet aan.

1. Wanneer je bij het invullen van de ‘ Module Class Suffix direct begint met de naam (bijv. 'MYCUSTOMNAME'), wordt een volledig nieuwe CSS definitie verwacht. De bestaande CSS class ‘moduletable’ uit de actieve style sheet is dus niet meer van toepassing. Wil je toch gedeeltes hergebruiken dan moet je die gedeeltes kopiëren. Hierna voeg je de eigen uitbreidingen toe.

2. De onderstaande tweede methode is meer aan te bevelen. Hierbij begin je de ‘Module class suffix’ met een spatie voordat je de naam invult. (bijv. ' MYCUSTOMNAME'). (Let erop dat er eerst een spatie staat). Het effect is dat de bestaande CSS definities van toepassing blijven op de module. Toevoegingen die je voor deze CSS class aanmaakt, zijn een uitbreiding op de bestaande CSS definities. Maar een vervanging van een bepaalde definitie is hiermee ook mogelijk.

De Module Class Suffix is een invul veld te vinden onder:

‘ Menu’ > ‘Extensions’ > ‘Module manager’

Selecteer hier uit de lijst de gewenste module. In het venster Parameter staan de Module Parameters en de Module Class Suffix.

 

Module class suffix

 

Bedenk wel dat de naam voor de ‘Module Class Suffix’ een unieke naam moet zijn die nog niet voorkomt in de style sheet.

Na het aanmaken van de suffix (Dus in onderstaand voorbeeld ' MYCUSTOMNAME') voeg je de CSS definities toe aan het eind van de stylesheet van je actieve template. Het volgende voorbeeld is van toepassing als je de suffix met een spatie (methode 2) bent begonnen:

Voorbeeld: Wijzigen tekst van de module naar 85% grootte:

div.MYCUSTOMNAME {
font-size:85%;
}


Voorbeeld: Veranderen kleur van de moduletitle:

div.MYCUSTOMNAME .module-title {
color: blue;}

Voor meer uitleg en voorbeelden is deze handleiding zeer geschikt.

Even klaar met zoeken op al die fora? Support per telefoon en e-mail op Joomlahelpdesk.nl Sinds 2005 directe support!

Telefonische introductie
Boek nu een half uur info & intro en krijg persoonlijk antwoord op jouw vragen; Is Joomla voor mijn organisatie geschikt? Kan ik Joomla gebruiken met mijn kennis niveau? Waar vind ik meer informatie, specificaties of hulp? Met 30 minuten persoonlijke hulp bespaar je dagen zoeken!

Managed Joomla Hosting
Wij bieden kwaliteit hosting aan via Rochenhost. Probleemloze en veilige Joomla hosting met dagelijkse backups. Joomlahelpdesk.nl verricht het systeembeheer en ondersteunt bij alle vragen over Joomla, templates en extensies. Meer informatie?

De responsive designs van Rockettheme zijn al jaren uitstekende Joomla templates. Handleidingen, support en updates zijn erg goed beschikbaar.
iStockphoto: professionele foto's, achtergronden en tekeningen voor templates en header afbeeldingen.