BEGINNERS - support artikelen

Beginners

Deze sectie is gericht op de startende gebruikers van Joomla!

Net gestart met Joomla en geen idee waar je moet beginnen? Bekijk de sectie ‘Content Management’ als je artikelen wilt aanmaken en bewerken. Voor de eerste basisbegrippen lees je hier verder.

Wij ondersteunen beginnende gebruikers vaak gratis als wij jouw vraag kort kunnen beantwoorden per e-mail. Live support is beschikbaar voor 20 euro per 15 minuten. Ook kunnen wij jou telefonisch in een half uur snel een heel eind op weg helpen met een uitleg van de basis, de belangrijkste onderdelen en verwijzingen naar de beste documentatie.

 

Gratis Joomla video trainingen

TIP: Vanaf juni 2016 zijn Joomla video trainingen beschikbaar op training.joomla.org. De video's behandelen de basis, het onderhoud en het verbeteren van een Joomla site.

Joomlahelpdesk is enthousiast dat deze basis trainingen gratis beschikbaar komen. Voor de beginnende Joomla gebruiker zal dit absoluut de leercurve verminderen.

 

Lokaal installeren met Jumpbox

Op joomla.org staat een uitstekend artikel m.b.t. het installeren van Joomla op een eigen PC, Mac of Linux. Wij krijgen regelmatig hulpvragen over lokale installaties die wij helaas niet kunnen beantwoorden, omdat er teveel details mis kunnen gaan. Met het uitbrengen van Jumpbox geeft Joomla.org een meer gebruikersvriendelijke oplossing om thuis te testen.

De link naar het artikel is: http://demo.joomla.org/jumpbox.html

Veel succes met het proberen van Joomla! Vergeet niet om een goede hostingpartij te kiezen voor het online zetten van de website.

 

Joomla: Snowflake mod 1.2.1

Het instellen van de module Snowflake voor Joomla kan lastig zijn. De standaard configuratie van mod_snowflake werkt in de meeste gevallen prima, maar controleer of de settings voor de mappen van de afbeeldingen juist staan ingesteld.

De directory waar de map "image-snow1" in staat is de default map "images" Dus laat het onderste invoerveld leeg, want hier verwijst het systeem al zelf naar. Staat dit foutief, dan zie je wel sneeuwvlokken, maar in de vorm van kleine vierkantjes/bokjes. Werkt Snowflake wel in IE en Chrome en niet in Mozilla of Firefox, dan heeft het hier waarschijnlijk ook mee te maken.

Joomla: te gebruiken programma’s bij installatie

Joomla is een zogenaamd database gebaseerd CMS system waarbij de inhoud met behulp van een template gepresenteerd wordt. Hoewel de bediening via de web browser gaat, zal je waarschijnlijk ook gaan werken met databases, PHP en style sheets.

Een handige manier om te starten is het maken van een lokale installatie op je pc. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ‘XAMPP’. Helaas levert een lokale installatie ook weer extra inlees werk op en eventueel problemen. Weet je al zeker dat je een site online wilt zetten, gebruik dan een goede hostingpartij zoals bijvoorbeeld Rochenhost.

Programma’s die je in de basis nodig hebt om een Joomla site te maken en aan te passen zijn:

Browsers and toolbars: Firefox met de Firebug, Web Developer en de Collorzilla toolbars. Of de Chrome versies. IE om te testen.
Tekst bewerking: notepad++, of iets anders met UTF8 codering.
Afbeeldingen editor: Photoshop or Fireworks bijvoorbeeld.

Na de lokale test heb je een file manager nodig om te uploaden:

FTP software: gebruik bijvoorbeeld FilleZilla of WinSCP.

Joomla: aanpassen titel van de homepage

Wij worden vaak gevraagd hoe de titel van de eerste pagina te wijzigen is. Met andere woorden: op welke manier kan je de ‘componentheading’ titel van de homepage aanpassen. De plaats waar dit moet gebeuren kan verwarrend zijn. Standaard is de Front Page module de home page. Als administrator in de backend van Joomla selecteer je:

'Menus' > 'Main menu'.

Bovenaan in de lijst staat normaliter 'Articles >> Front Page'. Selecteer deze en bekijk daarna de 'Parameters'. Selecteer nu 'Parameters (System)'.

Vul bij de 'Page title' de gewenste naam in voor de titel van de home page.

Title homepage

Even klaar met zoeken op al die fora? Support per telefoon en e-mail op Joomlahelpdesk.nl Sinds 2005 directe support!

Telefonische introductie
Boek nu een half uur info & intro en krijg persoonlijk antwoord op jouw vragen; Is Joomla voor mijn organisatie geschikt? Kan ik Joomla gebruiken met mijn kennis niveau? Waar vind ik meer informatie, specificaties of hulp? Met 30 minuten persoonlijke hulp bespaar je dagen zoeken!

Managed Joomla Hosting
Wij bieden kwaliteit hosting aan via Rochenhost. Probleemloze en veilige Joomla hosting met dagelijkse backups. Joomlahelpdesk.nl verricht het systeembeheer en ondersteunt bij alle vragen over Joomla, templates en extensies. Meer informatie?

De responsive designs van Rockettheme zijn al jaren uitstekende Joomla templates. Handleidingen, support en updates zijn erg goed beschikbaar.
iStockphoto: professionele foto's, achtergronden en tekeningen voor templates en header afbeeldingen.